מה היא הורות משותפת? אצל מספר אנשים, ייתכן שיצוץ הרצון להביא ילד לעולם. עם זאת, תקופת הפריון בחיים הינה קצובה לזמן מוגבל, ובייחוד אצל נשים, שם אחוזי ההתעברות לאחר גיל 40 קטנים באופן משמעותי. במקרים כאלו וכדוגמתם, ייתכן מצב של מערכת יחסים ללא צד רומנטי או זוגי, אלא קשר לצורך הבאת ילד משותף בלבד.
בכל מקרה שכזה, יש לעמוד על טיב היחסים בין שני ההורים, שלמעט ילדם המשותף – זרים הם זה לזה. אם אתם מתכננים הורות שכזו, ובין אם אתם זוג הורים גרושים בעלי צאצאים משותפים, אם ברצונכם להסדיר את זכויותיכם בטרם תיקלעו למחלוקת – משרד עורכי דין בטש רוטנברג הוא התשובה עבורכם.
על המשרד:
משרד עורכי דין בטש רוטנברג, הוא משרד רחב פעולות ואופקים. עובדים בו אנשי מקצוע מומחים ובעלי שם, וכך גם בעלי המשרד, מאיה רוזנברג ובן בטש, הינם עורכי דין בעלי ניסיון רב של יותר משני עשורים בדיני משפחה בכלל והורות משותפת בפרט.
מאיה, אחראית בעצמה על התקדים המשמעותי בנושא חלוקה שווה של מזונות הילדים, בין זוג הורים גרושים. החתירה לאמת ושוויון הם נר לרגליה, והיא מבקשת את הצדק בכל תחום מתחומי עיסוקה, גם במצבים שאינם שגרתיים.
אף אחד לא חפץ באבדן הקרבה לילדיו, וברור שנדרשת חלוקה הוגנת. אם נתקלתם בכל שאלה בהיבט הורות משותפת, משרד עו"ד בטש רוטנברג הוא מקום מבוקשכם.
הסכם הורות משותפת
הורות משותפת זה השם שניתן לכל מערכת יחסים שמתקיימת בין אנשים שמחליטים להביא ילד לעולם, ללא שיהיה ביניהם בהכרח קשר רומנטי או שהם מתכוונים לנהל משק בית משותף תחת אותה קורת גג בדומה לקשר נישואין סטנדרטי כדת משה וישראל. בין אם מדובר בזוג הטרוסקסואלים, חד מיניים או כל וריאציה אחרת במדינת ישראל ניתן לקיים קשר כזה ולנהל את ההורות המשותפת שלהם באין מפריע אך חשוב להכיר את החוקים והכללים בתחום זה. דרך אתר betterlaw עורכי דין בטש רוטנברג ושות’
תוכלו לקבל את המידע החשוב והחיוני ביותר שאתם צריכים לדעת אם אתם מעוניינים להיכנס אל תוך מערכת זו.
מה חשוב לדעת על הורות משותפת
- כאמור ההיבט המשפטי של הורות משותפת בא לידי ביטוי בצעד להביא יחד ילדים לעולם ללא צורך לפתןח תיק ברבנות, מבלי להינשא ומבלי לתחזק משק בית משותף זוגי.
- אנשים שרוצים להקים סוג כזה של הורות, בדרך כלל מעוניינים רק בהבאת הילד ללא צורך בהקמת תא משפחתי זוגי או שאינם מעוניינים להינשא ברבנות וללא ההתחייבויות שנמצאות בקשרים כאלה.
- תחילה, הזוג חותם על הסכם, וחיוני שעורך דין מומחה בתחום זה ילווה את התהליך ואת הצעדים לפני ואחרי הבאת הילד לעולם.
- ההסכם של ההורות המשותפת הינו למעשה חוזה חוקי תקף בין שני הצדדים, וחשוב לפרט בתוכו ככל שניתן את התנאי להורות הזו כך ששני הצדדים יסכימו בצורה מלאה על כל סעיפיו. מדובר בין היתר על זמני שהייה עם הילד, מזונות, צורת החינוך שתהיה לילד ועוד.
- חשוב שיהיה הסכם ברור, מכבד והדדי לפני הבאת הילד, שכן אנשים רבים לא מתכוונים לחיות יחד כבני זוג ולכן על הילד לחלוק בזמני שהייה בין שניהם בצורה שוויונית.
מה זה הורות משותפת – לומדים על הנושא בצורה שוויונית
לא נכנסים לתהליך של ההורות המשותפת בלי לקרוא די חומר על הנושא. באתר betterlaw עורכי דין בטש רוטנברג ושות’ תוכלו למצוא מידע חשוב בנוגע לתהליך הזה בהיבט המשפטי והחוקתי, כולל כל הצעדים הרצויים שאתם צריכים לעשות וכן הליווי המשפטי מצד עורך הדין שלכם בתחום. באתר אפשר להתעדכן ולמצוא חומר רב בענייני דין ומשפט, זכויות משפטיות אזרחיות ופליליות ועוד.