גניבה ממעביד
החוק המסדיר את המשפט הפלילי בישראל, חוק העונשין, קובע שגניבה ממעביד הינה עבירה פלילית. אתה או את נחקרים בנוגע לגניבה ממעסיקכם? זומנתם לבירור מול המעסיק? זה בדיוק הרגע לבחון איך מוגדרת העבירה, מה בדיוק קובע החוק בנוגע לענישה וכיצד מתייחסים בתי המשפט אליה, מהן הזכויות שלכם וכיצד באפשרותכן להגן על עצמכם.
לפי סעיף 391 לחוק העונשין, עובד אשר גונב דבר שהוא נכס של המעסיק שלו, או שהגיע לידי העובד בשביל המעסיק שלו, וערכו עולה על אלף שקלים, דינו מאסר שבע שנים. דהיינו החוק רואה את המקרים הללו כמקרים חמורים, אשר מהווים פגיעה ביחסי האמון הייחודיים שמזמנים יחסי העבודה, ובהתאם לכך קובע את העונש.
חשוב לדעת שבפועל ישנה החמרה באופן בו מתייחס בית המשפט לעבירות כלכליות. עם זאת, יש לזכור שבתי המשפט נוטים במקרה שישנה הרשעה לא להטיל את העונש המקסימלי שהחוק מאפשר, אך כן מחייבים בתקופת מאסר לא מבוטלת.
מצאתם עצמכם בבירור או חקירה אצל המעסיק או במשטרה? הגורם היחיד שיכול לעזור לכם באופן אפקטיבי להימנע מהשלכות רחבות ושליליות על חייכם הוא עורך דין בעל מומחיות בתחום. משרד עורכי הדין בטש רוטנברג הוא הפתרון עבורכם. משרדנו איגד לצידו את מיטב עורכי הדין מתחומי המשפט השונים.
לאור ההצלחות הרבות שלנו לאורך השנים, הגישה הבינתחומית שלנו, המלחמה שלנו עבור לקוחותינו, הצוות המקצועי, היחס האישי והמכיל, והליווי הצמוד, משרד בטש רוטנברג הוא הפתרון עבורכם. במידה ואתם מעוניינים להילחם על הזכויות שלכם באופן אפקטיבי, פנו אלינו כבר היום, אנו נחזור אליכם ויחד נבנה את האסטרטגיה המשפטית המיטבית עבורכם.
עבירת גניבה ממעביד
עבירה של גניבה מעביד הינה עבירה חמורה למדי ויכולה להביא את הנאשם בה לעונש מאסר בפועל של עד שבע שנים. גניבה ממעביד חמורה יותר מגניבה "רגילה", בה העונש יכול להגיע לעד שלוש שנות מאסר, כיוון שמערכת המשפט בישראל רואה בחומרה יתירה את הניצול של עובד ממקום העסקתו שמעניק לו פרנסה, העוול שנגרם כאן אינו עוול מוסרי כבד ביותר המטיל דופי בנאשם בה. אם אתם מעוניינים לשמוע כיצד עורך דין יכול לסייע במקרים של חשדות על גניבה ממעסיקים, תוכלו להיכנס לאתר betterlaw עורכי דין בטש רוטנברג ושות’ ולהתעדכן בכל החומר הרלוונטי בנושא.
אילו נושאים עומדים על הפרק בעניין גניבה ממעביד
- בדרך כלל עובד שנחשד בעבירת גניבה מהמעסיק שלו יזומן לשימוע ופיטורין בצורה מידית. ואמנם בלא מעט מהמקרים הללו המעסיקים יכולים להחליט שהם מונעים את תשלומי הפיצויים בגין פיטורים בשל העבירה וכי יש להם סיבה מוצדקת לכך.
- אף על פי כן, ההחלטה אם לשלול את כספי הפיצויים לאדם שנחשד שמקרה של גניבה מהמעביד נשארת בידיו של בית הדין לעבודה.
- גם במקרים שבהם נראה של הסיבות עומדות לצדם של בעלי העסק, הרי שהיום לא קל בכלל לשלול את כספי הפיצויים בגין פיטורים מעובד שנחשד על גניבה ממעביד. מדובר בזכות סוציאלית יסודית, שאין לערער אחריה. גם במקרים בהם שוקלים בית הדין לשלול את הפיצויים, זה נעשה בצורה חלקית ולא מלאה.
- כל מקרה נידון לגופו ואי אפשר לקפוץ ישר למסקנות חותכות. בין אם אתם בעלי העסק הנגזל או המעסיק שעולות כנגדו החשדות בגין גניבה או מעילה, עליכם לשכור עורך דין מיומן ומקצועי שיסייע לכם לעמוד על כל זכויותיכם המגיעות לכם על פי דין.
גניבת עובד ממעביד – לומדים על כל הזכויות וחוקי המשפט כאן אצלנו
רוצים לשמוע עוד על עולם המשפט, עריכת הדין והפרוצדורות המשפטיות? רוצים להרגיש שאתם מבינים יותר בתחום? היכנסו לאתר betterlaw עורכי דין בטש רוטנברג ושות’ ותתעדכנו בכל החומר והמידע שאתם צריכים לפני שאתם עושים את הצעדים שלכם בעולם המשפט. חיי האדם המודרני רווים במקרים בהם אנו צריכים לעמוד מול שופט וחשוב לדעת כמה שיותר מונחים משפטיים, זכויות בסיסיות של האזרח ותחומי עניין רלוונטיים בתחומים שונים.
את או אתה נמצאים בסיטואציה של חקירה או בירור בנוגע לגניבה ממעביד? האם זומנתם על ידי המעסיק, או המשטרה לאור מעשה מסוג זה? חשוב להבין שלאור כך שרבים מאיתנו עובדים כשכירים, הסבירות לכך שאדם נורמטיבי ימצא עצמו בסיטואציה כזו אינה כה נמוכה. חוק העונשין, אשר מסדיר את התחום הפלילי במדינת...
המשך קריאהגניבה ממעביד נחשבת עבירה לפי חוק העונשין, ומעוגנת בסעיף 391 לחוק. רבים לא יודעים זאת, אך התנהגויות רבות עשויות להיחשב גניבה ממעביד, ולאו דווקא גניבה של סכומי כסף גדולים. על כן, גם אנשים נורמטיביים עשויים למצוא עצמם נאשמים בעבירה זו. זאת ועוד, החקיקה והפסיקה רואות את העבירה בעין מחמירה. על...
המשך קריאה